Udskoling

DESHAME

Med Projekt deSHAME har Red Barnet udviklet et undervisningsmateriale til udskolingen med fokus på digitale sexkrænkelser blandt unge. Materialet er et redskab som skal skabe refleksion og give eleverne viden om digitale sexkrænkelser og arbejde med positive fællesskaber på de digitale platforme samt styrke unges evne til at genkende krænkende adfærd og sige fra på egne og andres vegne. Materialet til udskolingen består af fire moduler.

OMTANKEONLINE

Omtanke Online er et digitalt læremiddel til grundskolens overbygning, ungdomsuddannelser og fritidstilbud, der har til hensigt at skabe dialog og refleksion i klasserummet og gennem undervisningen at give eleverne redskaber til at begå sig online med omtanke og med vægt på, at skærpe elevernes kommunikationskritiske kompetencer og etiske forståelse.

CENTER FOR DIGITAL PÆDAGOGIK

Center for Digital Pædagogik er en af Danmarks førende organisationer inden for online rådgivning og digital trivsel for unge.

På siden kan du bl.a. finde artikler og bestille foredrag. Adgang til undv.materiale kræver tilkøb.

RED BARNET – SELTDET

Rådgivning og slettevejledninger hvis intime billeder er blevet delt. Landets skoler burde desuden have modtaget undervisningsmaterialet ” DELT”.

RED BARNET – SIKKERCHAT

På siden findes materiale omkring digital trivsel til alle aldersgrupper. Der ligger færdige undervisningsforløb med bl.a. overskrifter som: Mobbefrit net, digitale fodspor, sprog på nettet, forførelse på nettet, konflikter og chikane samt meget mere.

DIGITAL DIALOG

Digital Dialog er et initiativ fra en række organisationer som arbejder med børn og unge. Et af værktøjerne er dilemmakort. Kortene indeholder hver et dilemma som er relevant når der skal udveksles holdninger.

BØRNS VILKÅR – WORKSHOP

Workshop (der skal påregnes udgift)
Denne workshop handler om digitale fællesskaber, rettigheder og digital mobning. Gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete forslag til, hvordan børn og unge kan styrke positive online fællesskaber, hvor egne og andres grænser og rettigheder anerkendes. Der er også forældreoplæg.

“VIL DU LÆSE TEKSTEN HØJT”

Mobning på de sociale medier. Denne film kan bruges i undervisningssammenhæng.

RUMMELIGHED OG DIGITAL MOBNING

En hjemmeside med materialer der bl.a. sætter fokus på digital mobning. Der ligger færdigt undervisningsmateriale til flere aldersgrupper.

FILMCENTRALEN

Materialet kan bruges som inspirationsmateriale i undervisningen, hvor man, med afsæt i unges egne erfaringer, ønsker at sætte fokus på unges meninger og holdninger til brug af digitale medier.

SÅRBAR OG SØGENDE

Viden og værktøjer til at skabe dialog med udsatte unge om grænser og seksualitet på nettet.

 

Tina Rath

SSP Konsulent