7. & 8. klassetrin

ForebyggelsesKaravanen

ForebyggelsesKaravanen

ForebyggelsesKaravanen er et partnerskab imellem kommunale, statslige og private aktører – SSP, Sundhedsafdelingen, (Sex & samfund, Lungeforeningen, Sundhedstjenesten) og Midt- og Vestsjællands politi. Eleverne vil på de enkelte skoler enten få besøg i løbet af deres 7. eller 8. skoleår.

Der afholdes en temadag på den enkelte skole med fokus på forebyggelse. Indholdet består af 4 temaer i workshopform, som alle eleverne på 7. og 8. årgang kommer igennem i løbet af dagen. Dagen slutter med teaterstykket Stakkels teenager.

 

Målgruppen er 7. & 8. klassetrin

 Eleverne vil blive præsenteret for:

4 workshops med temaerne festkultur/alkohol, sexualitet, ungdomskriminalitet og rygning.

 

Beskrivelse/ forberedelse:

En temadag fra kl. 08-15. Skolens personale vil forud for ForebyggelsesKaravanens besøg få tilsendt yderligere informationsmateriale.

 

Forældremøde

I forlængelse af ForebyggelsesKaravanen vil der blive afholdt et forældremøde. Her inviteres som udgangspunkt primært forældre til de børn, der har været en del af ForebyggelsesKaravanen. På dette forældremøde vil repræsentanter og fagfolk fra de forskellige workshops vil være til stede, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål og have en dialog med andre forældre. Specifik dato for afholdelse vil blive sendt til skolerne.

 

 

Tina Rath

SSP Konsulent

Eva Hove Stryger

SSP Konsulent